matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Logartymy
Xoxo:
log
1/2
9 x log
1/3
4 = log
√
5
4 x log
√
2
25 = Prosze o szybką odpowiedź
15 gru 19:00
Szymon:
spróbuj pomnożyć po przekątnej
15 gru 19:02
Xoxo:
Czyli? Jakby co to są dwa inne przykłady
15 gru 19:05
:):
3log3
log
(
1/2)9=
−log2
2log2
log
(
1/3)=
−log3
15 gru 19:28
:):
2log2
log
√
5
4=
1
log5
2
2log5
log
√
2
25=
1
log2
2
15 gru 19:32