prędkość
LOKO: samochód przejechał z miejscowości a do miejscowosci b przez miejscowośc b która znajduje się
połowie drogi z a do c . wartosc sredniej predkosci samochodu n trasie z a do b równa była 40
km/h , a na trasie b do c 60 km/h. oblicz wartość średniej prędkości na trasie a do c. Jak to
rozpisać bo nie wiem...
15 gru 18:59
:): podstaw i rozwiąż
x=v
1
15 gru 19:23
ltz: no tak , ale tu nie ma podanej drogi, mógłbyś mi to jakos przybliżyć ? bo rozwiazac w pamięci
jest to łatwe , gorzej to zapisac
15 gru 19:28
Eta:
Po przekształceniu otrzymasz:
| | 2s | | 2s(v1*v2) | | 2v1*v2 | |
vśr= |
| = |
| = |
| |
| | | | s(v1+v2) | | v1+v2 | |
15 gru 19:36
IQ: droga jest niepotrzebna
tylko informacja,ze drogi sa równe
15 gru 21:58
Maciej: Był przeciek bo to zadanie było na dzisiejszej maturze...
16 gru 13:54