POmocy
Paula: obliczcie mi proszę 2 przykłady z logarytmów.
a)2log3 9
b)log7√7
18 lis 22:24
nolla: loga a=1
loga b=c⇔b=ac
a) 2log3 9= 2*log3 (3)2= 2*2log3 3=2*2*1=4
b) log7 √7= log7 (√7)2=2
18 lis 23:15
kemajla: dlaczego w drugim przypadku wychodzi 2 ?
Nie powinno wyjść 1/2 ?
√7 = 71/2 czyli log771/2 = 1/2 * log7 7= 1/2
18 lis 23:20
kemajla: dlaczego w drugim przypadku wychodzi 2 ?
Nie powinno wyjść 1/2 ?
√7 = 71/2 czyli log771/2 = 1/2 * log7 7= 1/2
18 lis 23:21
kemajla: możliwe że to ja sie myle
18 lis 23:21
Eta:
tak ..... ma być 12
18 lis 23:22
Eta:
Nie mylisz się , przecież wiadomo ,że 7
1/2=
√7
18 lis 23:23
AROB: Dobry wieczór
ABBA
18 lis 23:24
Eta:
Witam :0 dzisiaj wyjatkowo
ABBE
18 lis 23:28
Eta:
Hmmm . już jestem zmęczona, gubię litery

Idę na

i herbatkę .
18 lis 23:29
kemajla: uff to jednak coś potrafię XD
18 lis 23:30
Eta:
18 lis 23:32
AROB: Smacznej herbatki,
Eta, odpocznij trochę i wróć.
18 lis 23:35