matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka nieoznaczona przez części
ania:
Czy mógłby mi ktoś pomóc z rozwiązaniem tej całki przez części?
x
2
sinx
∫
cos
3
x
15 gru 17:28
Gray:
u=x
2
⇒ u' = 2x
sinx
1
1
v'=
⇒ v =
cos
3
x
2
cos
2
x
1
1
x
Twoja całka = x
2
*
− ∫
dx=...
2
cos
2
x
cos
2
x
Dalej Ty − podobnie jak ja.
15 gru 17:41
ania:
dzięki
15 gru 17:54