oszacować metoda przedziałową-statystyka matematyczna
katrinna01: Bardzo proszę o pomoc ! STATYSTYKA Matematyczna. nie wiem jak się zabrać do tego zadania...

Nalezy oszacować żywotność żarówek ( w godzinach) wyprodukowanej partii żarówek.Wiadomo, że
czas świecenia żarówek ma rozkład normalny z odchyleniem standardowym 120 godzin. Wylosowana
niezależnie z tej partii próba 9 żarówek dała nastepujące wyniki świecenia (w godzinach):
2630,2820,2900,2810,2770,2840,2700,2950.3060. Przyjmując współczynnik ufności 0.95 oszacować
metoda przedziałową przeciętny czas świecenia żarówek tej partii.
1−α=0.95
α=0,05
s=120h
z tablic rozkładu studenta odczytałam U=1,980
i co dalej?