matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozłóż na czynnik
kriss:
a
4
+b
4
15 gru 15:04
Eta:
a
4
+b
4
=(a
2
+b
2
)
2
−2a
2
b
2
= (a
2
+b
2
+
√
2
ab)(a
2
+b
2
−
√
2
ab)
15 gru 15:06
kriss:
co to za wzór?
15 gru 15:08
J:
A
2
− B
2
= (A + B)(A − B)
15 gru 15:16