matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zadanie
Kika:
Naszkicuj wykres funkcji f(x)= x+1/x−1
15 gru 12:44
Krystek:
x−1+2
2
f(X)=
=1+
x−1
x−1
15 gru 12:50
J:
x − 1 + 2
2
f(x) =
= 1 +
x −1
x − 1
15 gru 12:50
kyrtap:
pamiętaj o asymptocie (funkcja homograficzna)
!
15 gru 12:53
Eta:
15 gru 14:42