matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
układ równań
ryba:
nie daję rady z tym układem: −2x
2
−2xy−4xz=−1 −2xy−2y
2
−4yz=−1 −2xz−2yz−4z
2
=−2
15 gru 11:43
:):
powyłączaj wspólne czynniki w każdym równaniu, podziel 1 przez 2 i 2 przez 3
15 gru 11:56
ryba:
x=y
1
y=
z
2
?
15 gru 12:00
:):
tak dokładnie
15 gru 12:03