granice funkcji
lampek: Oblicz limn→∞(√9n2 + 2n − √9n2 +2n )
14 gru 19:28
Hajtowy: Sprzężenie.
14 gru 19:29
Hajtowy:
| | √9n+2n−√9n2+2n | | √9n+2n+√9n2+2n | |
limn→∞ |
| * |
| = |
| | 1 | | √9n+2n+√9n2+2n | |
| | a2−b2 | |
= |
| |
| | 1* (√9n+2n+√9n2+2n) | |
14 gru 19:30
Janek191:
Ta różnica = 0
Może źle przepisane !
14 gru 19:31
Hajtowy: Janek rzeczywiście

coś spaprał
14 gru 19:33
Janek191:
Wg mnie powinno być
an = √9 n2 + 2n − √9n2 − 2n
14 gru 19:34
lampek: faktycznie źle przepisałem powinno być limn→∞( √9n2 +2n − √9n2 + 2 )
14 gru 19:44
Janek191:
| | a2 − b2 | |
Zastosuj wzór a − b = |
| |
| | a + b | |
14 gru 19:47