matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygon.
Karamba:
Wiedząc , że tg x + ctg x = 1 oblicz: a)tg x − ctg x b) tg
3
x + ctg
3
x
14 gru 19:14
O::
1
ctgx=
tg
14 gru 19:37
Karamba:
przepraszam, wynik tgx+ctgx =2
14 gru 19:41
Eta:
1
Sprawdź treść bo a+
≥2 dla a≠0
a
14 gru 19:46