matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zbadaj wklęsłość, wypukłość i punkty przegięcia funkcji:
que:
Zbadaj wklęsłość, wypukłość i punkty przegięcia funkcji:
x
3
y=
x
2
−1
Z góry dziękuję za pomoc (tylko z tym przykładem mam problem)
14 gru 14:37
J:
a z innymi nie ..? pokaż pochodną ...
14 gru 14:38
que:
x
4
−3x
2
y'=
(x
2
−1)
2
2x
3
+6x
y''=
(x
2
−1)
4
14 gru 15:00
que:
Up ^^
14 gru 15:12
Radek:
Dy=R
2x
3
+6x
y''=
(x
2
−1)
4
Dy''=Dy y''=0
2x
3
+6x
=0
(x
2
−1)
4
2x
3
+6x=0 2x(x
2
+6)=0 x=0
0
3
F
pp
(0)=
=0
0
2
−1
Mam nadzieję, że dobrze
14 gru 15:13