| dx | ||
∫ | ||
| sinx(cosx)2 |
| sin2x + cos2x | ||
= ∫ | dx = | |
| sinx(cosx)2 |
jezu jaki ja jestem ślepy
thx
| sinxdx | dt | |||
... = ∫ | = |t=cosx, dt = −sinxdx| = −∫ | =... ułamki proste | ||
| sin2xcos2x | (1−t2)t2 |
... pierwszy sposób chyba prostszy ...
| sinx | dx | |||
Cześć J. Ty będziesz miał do wyznaczenia dwie całki: ∫ | dx oraz ∫ | , | ||
| cos2x | sinx |
| dt | ||
które też nie są natychmiastowe... Pierwsza jest bardzo prosta, a druga to... ∫ | . | |
| 1−t2 |
Ale alternatywa jakaś jest. Nie ma co iść na łatwiznę i wybierać najprostszych rozwiązań