geometria
maciek: Prosta o równaniu y= −x+3 jest symetralną odcinka AB. Wyznacz równanie prostej AB i współrzędne
punktu B, jeśli A(−1,−2)
14 gru 08:07
maciek: prosze o pomoc
14 gru 09:55
Tadeusz:

... zatem prosta zawierająca A i B ma współczynnik kierunkowy równy 1
Jej równanie to y+2=1(x+1) ⇒ y=x−1
Punkt przecięcia się tych prostych wyznaczy środek odcinka AB
Dalej już dla Ciebie −
14 gru 10:13
IQ: znowu to samo zadanie, które już było tu po 1000x i to nawet ze 2x w tym tygodniu
TO FORUM BEZ PRZEJRZYSTEGO ARCHIWYM JEST chyba kolejną pracą Syzyfa ?
14 gru 10:21
maciek: IQ przepraszam cię ale ja tego zadania nie znalazłem
14 gru 11:04
maciek: Dzięki Tadeusz
14 gru 11:06
Tadeusz:
−
14 gru 11:08