Programowanie c++
bezendu:
Programowanie c++
Są jacyś informatycy ?
14 gru 00:53
bezendu:
Napisz program umozliwiający wczytanie a następnie wyświetlenie
kilku (np. 10) liczb rzeczywistych przechowywanych w tablicy.
Operacje wczytywania i wyświetlania powinny być realizowane za pomocą odrębnych funkcji.
Podczas wczytywania i przeglądania proszę wyświetlać teksty pomocnicze
informujące o numerze wprowadzanego/wyświetlanego elementu.
np. Tab[1] = 12.0
Tab[2] = −1.0
Tab[3] = .......
Rozbudować program z zadania (a) o zestaw funkcji realizujących
proste obliczenia statystyczne dla danych zapisanych w tablicy:
− suma elementów
− wartość średnia, błąd średniokwadratowy
− wartości ekstremalne (minimum, maksimum)
− zliczanie elementów (np. ujemnych, zerowych i dodatnich)
14 gru 00:55
jakubs: W C bym pomógł, składni C++ nie znam.
14 gru 00:58
bezendu:
a) cpp.sh/8dcf
b) cpp.sh/5p2j
jak można dopracować tę programy jeszcze ?
14 gru 00:59
bezendu:
One działają i są ok ale dostałem tylko po 4,5 za nie i chcę poprawić na 5.0 ale nie wiem co
można tam jeszcze zmienić ?
14 gru 01:00
jakubs: za pomocą odrębnych funkcji
Masz wszystko w mainie, ja za taki błąd dostałem 2.0 z laborek.
14 gru 01:01
bezendu:
Ale tak robiliśmy na ćw i było ok.
14 gru 01:06
jakubs: Jak tak to spoko.
14 gru 01:08
lol: Ja bym podzielił to na funkcję i dodatkowo skorzystał z możliwości standardu C++11, bo taki kod
co masz to się pisało w C99, no ale u mnie niestety też ciągle tak uczą...
14 gru 01:51
bezendu:
up
14 gru 14:34
Trivial: bezendu, dostałeś przecież odpowiedź. Podziel na funkcje.
14 gru 14:38
bezendu:
I to wystarczy żeby ten program był ''estetyczniejszy'' ?
14 gru 14:43
Trivial: Nie wiem jakie wymagania ma twój prowadzący.
14 gru 14:44
bezendu:
A jak byś ocenił ten programy wyżej ? Na Twoje oko ?
14 gru 14:52
Trivial: Słabe 4.0
14 gru 14:53
bezendu:
Ja już muszę lecieć. Będziesz po 18 ?
14 gru 14:53
Trivial: Raczej nie.
14 gru 14:54
14 gru 15:17
undefined: Jak porównać dwie liczby bez użycia relacji?

inline int signof(int i)
{
return unsigned(i) >> (sizeof (int) * 8 − 1);
}
int max(int a, int b)
{
int p[3];
p[0] = a;
p[1] = b;
p[2] = c;
return p[signof(a − b)];
}
15 gru 21:22
undefined: Jak dla mnie bardzo dobrze napisany program jak na początkującego programistę. Dobra robota
15 gru 21:25
bezendu:
16 gru 02:14