matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodna
kyrtap:
proszę o spr pochodnej y =
3
√
arcsin(x
2
)
= (arcsin(x
2
))
(
1
/
3
)
1
1
y' =
(arcsin(x
2
))
−
2
/
3
*
* 2x
3
√
1− x
4
13 gru 23:55
jakubs:
14 gru 00:05
kyrtap:
14 gru 00:07