Oblicz
mikel: OBLICZ:
a) log₃ 27 − log₃ 1 / 3⁻² * 3⁸ =
b) log₂ 16 + log₂ 1 / 2⁻³ * (1/4)⁻² =
13 gru 23:46
Eta:
b) podobnie .... = 4
13 gru 23:51
Eta:
A może zapis miał być taki:
13 gru 23:52
mikel: tak, dokładnie o to mi chodziło ^^
13 gru 23:54
Eta:
O to? to znaczy o co?
14 gru 00:00
mikel: | | log₃ 27 − log₃ 1 | |
a) |
| = |
| | 3⁻² * 3⁸ | |
| | log₂ 16 + log₂ 1 | |
b) |
| = |
| | 2⁻³ * (14)⁻² | |
14 gru 00:01
Eta:
| | 3−0 | |
a) |
| = ........ = 3−5 |
| | 36 | |
b) sam ............
14 gru 00:02
mikel: a, dzięki
14 gru 00:23