frunkcje studia ;/
jasko11111: Cześć pomoże ktos musze miec jutro to a kompletna pusta bania
Niech S {1,2,3,4,5}, a T = {a,b,c,d}.
Dla każdego z poniższych pytań: podaj przykład, jeśłi odpowiedź brzmi TAK; podaj krótkie
wyjaśnienia, jeśli odpowiedź brzmi NIE.
(a) Czy istnieją funkcje różnowartościowe z S w T ?
(b) Czy istnieją funkcje różnowartościowe z T w S?
(c) Czy istnieją funkcje przekształcające S na T ?
(d) Czy istnieją funkcje przekształcające T na S?
(e) Czy istnieją przekształcenia wzajemnie jednoznaczne z T na S ?
13 gru 23:06
Jeszcze większą pusta bania:
Musi to na Rusi
14 gru 02:02
bezendu:
xD
14 gru 02:07
Janek191:

S = { 1,2,3,4,5} T = { a, b, c, d }
a)
Nie, bo f( 5) musi być równe a lub b lub c lub d
14 gru 11:15
Janek191:

b) Tak
np.
14 gru 11:21