obliczyc granice funkcji, licze to z mnozenia przez sprzezenie
wera: lim = √x−8/3√x−4
x−>64
licze to z mnozenia przez sprzezenie ale mam problem z pierwiastkiem 3 stopnia
13 gru 21:59
3Silnia&6: | | (√x + 8)(3√x2 + 43√x + 16) | |
pomnozyc przez |
| |
| | (√x + 8)(3√x2 + 43√x + 16) | |
13 gru 22:31
john2: Zapisuj ułamki używając formuły U {licznik} {mianownik}
pisane bez spacji.
Pomnóż licznik i mianownik przez (a2 + ab + b2), gdzie a = 3√x, b = 4
a potem przez (a + b), gdzie a = √x, b = 8
13 gru 22:32
wera: Dziękuje
14 gru 11:38