poprawa
poprawa: | | −x2+3x | | 2x−6 | |
A) |
| : |
| |
| | x−1 | | x2−1 | |
13 gru 20:14
O:: dzielenie to mnożenie przez odwrotność
x2−1=(x+1)(x−1)
2x−6 : wyłącz 2 przed nawias
−x2+3x : wyłącz x przed nawias
13 gru 20:16
O:: x2−4=(x+2)(x−2)
13 gru 20:17
O:: C jak A
13 gru 20:17
O:: 2−8x=2(1−4x)
4x−1=−(1−4x)
do wspólnego mianownika 1 i po kłopocie
13 gru 20:19
poprawa: | | −x(x+1) | |
w pierwszym wychodzi |
| ? |
| | 2 | |
13 gru 20:24
poprawa: w drugim =−x−2 ?
13 gru 20:27
13 gru 20:30
O:: dobrze
13 gru 20:30
O:: −x +2
13 gru 20:31
O:: C dobrze
13 gru 20:33
poprawa: w drugim zapomniałem w nawiasy wziąć x−2

a czwarte nie wychodzi mi jakoś
13 gru 20:37
13 gru 20:40
barca: x=1 ?
14 gru 07:46
barca:
14 gru 13:54
barca: 
?
14 gru 14:41
O:: czekaj, przeliczam
14 gru 14:44
O:: na pewno nie, bo w liczniku wychodzi −7x
14 gru 14:46
O:: pokaż mi zredukowana lewą stronę
14 gru 14:47