zapis
Lukas:
mam policzyć pochodną czy dobrze rozpisałem ?
| | 2[(sinx)3]' | | 2*3(sinx)2*cosx | |
y'= |
| = |
| |
| | (sinx)6 | | (sinx)6 | |
| | −6(sinx)2cosx | | 6cosx | |
= |
| =− |
| ? |
| | (sinx)6 | | sin4x | |
13 gru 18:25
Janek191:
| | 2 | |
y = |
| = 2 *(sin x)−3 |
| | sin3 x | |
więc
| | 6 cos x | |
y' = 2*( − 3 ( sin x) −4)* cos x = − |
| |
| | sin4 x | |
13 gru 18:30
Lukas:
Ja nie pytam się o wynik tylko o zapis
13 gru 18:38
Janek191:
Może być
13 gru 18:40
Lukas:
Dziękuję

!
13 gru 18:42
Lukas:
y=x
xx
13 gru 19:08
13 gru 19:17
Lukas:
widziałem to ale nie rozumiem z tego nic.
13 gru 19:53
Mila:
Lukas , choinkę zostaw. Mało przydatna, to taki buzer.
13 gru 19:59
daras: czy na choince można się nauczyć rachunku prawdopodobieństwa?
13 gru 20:01
Lukas:
Nie wiem czy mało przydatna, muszę umieć liczyć bardzo dobrze pochodne bo chyba do całek są
potrzebne czy coś tam. ?
13 gru 20:14
Eta:

@
daras
Na takiej można

( ale trzeba wejść na sam wierzchołek ( wys. choinki
6 m
13 gru 20:14
Lukas:
za piwo wejdę
13 gru 20:21
Eta:
Ooo

... przepisy
bhp nie pozwalają !
13 gru 20:23
Lukas:
Oczywiście w kasku ! a piwo wypiję po wejściu na szczyt
13 gru 20:30
daras: a co mówią przepisy nt. palenia świeczek na choince ?
13 gru 23:03
Lukas: ?
13 gru 23:12