matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
sinus
ania:
oblicz sinus kąta ostrego α jeżeli tg
2
α−8=0
13 gru 15:59
O::
tg
2
α=8 tgα=2
√
2
lub −2
√
2
dalej sin/cos
13 gru 16:02
O::
ale − nie wchodzi w gre, bo α jest ostry
13 gru 16:02
ania:
ok dzięki
13 gru 16:04