:D
matmaaa!: 1.oblicz lim(23x−2)(28x+1)/4x2+3x..(mi wyszło 161 i nie wiem czy dobrze)
2.styczną do wykresu funkcji f(x)=x2+1 w punkcie A=(−2,5) jest prosta o równaniu:
a)y=3x+11
b)y=−3x−1
c)y=−4x−3
d)y=−4x+1
3.w trójkącie ABC punkt M jest srodkiem odc BC. Dł boku AB jest równa 4, dł boku AC jest równa
8 i dł odc AM wynosi 3. oblicz dł boku BC tego trójkata.
4.ze zbioru 1,2,3,..,80 losujemy bez zwracania trzy. oblicz prawdopodobieństwo zdarzenia:
osatnia z wylosowanych liczb jest parzysta, jesli pierwsza wylosowana była nieparzysta. wynik
przybliż z dokładnością 10−2
13 gru 15:58
matmaaa!: ?
13 gru 16:02
matmaaa!: 
14 gru 10:55
Janek191:
z.1
x → ?
14 gru 11:01
Janek191:
z.2
Odp. d
14 gru 11:03