matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
potęgi ;)
vanessa:
potęgi
(−5)
3
= −5
3
= −5
−
3= 5
0
= −5
0
= (−5)
0
=
13 gru 15:12
J:
(−5)
3
= −5
3
= − 125
1
−5
−3
= −
=
5
3
5
0
= 1 −5
0
= −1 (−5)
0
= 1
13 gru 15:14
vanessa:
a −5
3
=to −125 ?
13 gru 15:18
J:
tak
13 gru 15:19