Dowod indukcyjny
Adam: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/68934ff6d96af8b9.html
| | | |
Tam gdzie ucielo po prawej stronie powinno być 6 | |
| | |
Ponadto, na cwiczenaich mielismy taki sam poczatek przy przykladzie
{ n } (n)
{n−1} = (2)
zalozenie ze n≥2, wydaje mi sie ze to wynika z tego ze n−1≥1 wiec w tym przykladzie powinno byc
tak samo. Ale z drugiej strony przy takim zalozeniu glupio udowadniac indukcje dla n=1 a dla
n=2 wychodzi mi sprzecznosc (1=2)..
Macie jakies pomysly jak to zrobic?

Zadanie na dodatkowe punkty wiec bylbym naprawde
wdzieczny za pomoc. Ponadto dodam, ze pani doktor kaze zapisywac wszystko po kolei wiec jak
oddam prace w ktorej niewiadomo co skad sie bierze dostane ujemne punkty