?
hm?: w ostrosłupie prawidłowym trojkątnym dana jest dł. krawędzi podstawy a= 10 i kąt alfa=pi/6
który nachyloy jest do krawędzi bocznej do płaszczyzny podstawy. Wyznacz V i Pc
Objętość mi wyszła, zać pole juz nie, pomimo ze podstawiam a2pierwiastkow z 3 nie wychodzi mi..
13 gru 14:30
J:
jak Ci wyszła objętość, to pole też musi .. jaką masz wysokość ściany bocznej ..?
13 gru 14:33
hm?: 21 pierwiastkow z 3
13 gru 14:40
J:
| | a2√3 | | 1 | |
no to Pc = |
| + 3* |
| a*21√3 |
| | 4 | | 2 | |
13 gru 14:57