13 gru 14:18
Mila:
Nie otwiera się.
13 gru 16:36
13 gru 20:25
Kacper:
Ja nic takiego na pewno nie pobiorę...
13 gru 20:49
Mila:
Napisz całkę i po problemie.
13 gru 20:50
Szymon: | | xdx | | 1 | |
∫1∞ |
| . Wyszło mi |
| |
| | (x2 +1)3 | | 4 | |
I nie wiem co jest takiego strasznego w pobraniu pliku PNG.
13 gru 21:13
Mila:
[x
2+1=t, 2x dx=dt]
| | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | |
= |
| ∫ |
| dt= |
| ∫t−3 dt= |
| *(−2)t−2= |
| | 2 | | t3 | | 2 | | 2 | |
Taka masz całkę nieoznaczoną?
13 gru 21:23
Szymon: Tak, wszystko ok, policzyłem dobrze ale oczywiście zapomniałem na koniec podstawić z powrotem
za t. Dzięki za pomoc!
13 gru 21:27
Mila:
13 gru 21:29