funkcje hardkororwe
jasko11: Cześć mam takie zadanko ktos cos? wie
Dla n∊Z niech f(n)=1/2[(−1)n+1)]
Funkcja f jest funkcja charakterystyczna pewnego zbioru Z. Jaki to podzbiór
13 gru 13:51
jasko11: i jeszcze jak by mi ktoś pomógł z TyM byłbym strasznie wdzieczny
Znajdz funkcje odwrotne do nastepujacych funkcji przekształcajachch R w R : a) f(x)=2x+3 b)
g(x)=x3−2 c) h(x)=(x−2)2 d) k(x)=3√x+7
13 gru 13:55
Saizou :
| | 1 | |
dla n parzystego mamy f(n)= |
| (1+1)=1 |
| | 2 | |
| | 1 | |
dla n nieparzystego mamy f(n)= |
| (−1+1)=0 |
| | 2 | |
13 gru 13:55
jasko11: Tak jest poprawnie
Znajdz funkcje odwrotne do nastepujacych funkcji przekształcajachch R w R :
a) f(x)=2x+3
b) g(x)=x3−2
c) h(x)=(x−2)2
d) k(x)=3√x+7
13 gru 13:58