matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosta całka
mrb:
5x
∫
dx=
x
x
wyciągam 5 przed znak całki i mam całkę z
, czyli 5 całek z 1, czyli 0. Jednak
x
prawidłowy wynik to 5x. Co robię nie tak?
13 gru 12:43
mrb:
już widzę swój błąd, przepraszam za głupotę haha, jednak 13 to za wcześnie
13 gru 12:47
Dziadek Mróz:
5x
x
∫
dx = 5∫{
dx = 5∫1dx = 5x + c
x
x
13 gru 12:48