ciągi. ..
osioł: Współczynniki funkcji kwadratowej tworzą ciąg geometryczny.Wskaż ,że ta funkcja nie ma miejsc
zerowych.
12 gru 21:42
52: Rozumiem że to tak wygląda
ax
2+bx+c=0
a
1x
2+a
1qx+a
1q
2=0
Δ<0
Δ=a
12q
2−4a
1*a1q
2=−3a
12q
2
−3a
12q
2<0
a
12q
2>0 /
√
|a
1q|>0
Zawsze prawda

(wiesz dlaczego?)
12 gru 21:46
pomocnik: Coś ta treść jest nieścisła, funkcja f(x)=x2+4x+2 ma takie współczynniki co w treści a ma
miejsca zerowe
12 gru 21:47
Tadeusz:
y=ax
2+bx+c
y=ax
2+aqx+aq
2
Δ=a
2q
2−4a
2q
2=−3a
2q
2 − wnioski −
12 gru 21:48