Granica funkcji
Radek: Granica funkcji z lim x−>0
| sin2x | | sin2x2x*2x | | 2 | |
| = |
| = |
| = +/−∞ a w odp jest ze nie istnieje czemu ? |
| x2 | | x2 | | 0 | |
12 gru 20:05
Radek: a nie mogę tego x skrócić z x2?
12 gru 21:06
52: Pokaż mi co ci wychodzi z tego skrócenia ? Jaką otrzymujesz postać...
12 gru 21:10
12 gru 21:12
john2: | 2 | |
| nie wiadomo, gdzie zmierza (do + czy minus nieskończoności?), więc rozbijmy na |
| 0 | |
lim
x−>0− i lim
x−>0+
te granice nie będą równe, więc nie istnieje granica w x = 0
12 gru 21:37