notacja wykladnicza
Sandra: 1940000*102 = 1,94*104 czy tak?
12 gru 19:41
Sandra: tam jest 10−2
12 gru 19:43
O:: tak
12 gru 19:43
Martiminiano: Dobrze.
12 gru 19:44
Sandra: super

dziękuję
12 gru 19:45
Sandra: a mam jeszcze takie :
0,0000068*103 = 6,8 * 10−3
i jeszcze jeden:
1,3924*10−7 = 1,3924 * 10−5
12 gru 19:47
Martiminiano: Pierwszy dobrze, a w drugim chyba coś zjadłaś.
12 gru 19:50
Sandra: hmmm idę sprawdzić co zrobiłam źle
12 gru 19:52
Sandra: a bo tam ma być inaczej 139,24*10−7 = 1,3924*10−5
12 gru 19:55
52: gut
12 gru 19:55
Martiminiano: Nic nie zrobiłaś źle, ten przykład jest już zapisany w notacji wykładniczej
12 gru 19:56
Sandra: dzięki wielkie
12 gru 19:56
Martiminiano: W takim razie dobrze
12 gru 19:56