Bardzo proste równanie z niewiadomymi.
Eroks: 2x+3y=7
65x+27y=157,72
Wiem jak to rozwiązać układem równań aczkolwiek gdybym chciał to zapisać w jednym równaniu to −
forma {65x+27y}{157,72}={2x+3y}{7} jest poprawna? do obliczenia stosunku x do y?
12 gru 18:06
O:: tam miały być chyba ułamki?
12 gru 18:08
Eroks: tak
12 gru 18:10
O:: to masz poprawnie
12 gru 18:10
Eroks: 65x+27y157,72 =
2x+3y7 − poprawione prezentuje się tak
12 gru 18:11
O:: i super

miłego liczenia
12 gru 18:11
O:: zaraz zaraz poczekaj
12 gru 18:12
O:: a nie, dobrze masz jednak

sorki
12 gru 18:13
Eroks: Dziękuje bardzo
12 gru 20:02