pomocy
dana78:
| | II d2 | | d | |
Pc= |
| +IIdh=IId( |
| +h)= ? |
| | 2 | | 2 | |
II−pi
12 gru 17:10
daras: a co to za szyfr

Pi = π
12 gru 17:31
dana78:
| | πd2 | | d | |
Pc= |
| +π d h=πd( |
| +h)} |
| | 2 | | 2 | |
12 gru 17:39
コヌラッド: no i?
12 gru 17:58
dana78: no i... = ...i co dalej prosze obliczcie mi to
12 gru 18:00
コヌラッド: ale co obliczyć
12 gru 18:02
dana78:
D=13
h=12
d=
√D2−h2=5
| | πd2 | | d | |
Pc= |
| +πdh=πd( |
| +h)= ?... |
| | 2 | | 2 | |
12 gru 18:11
dana78: Przekrój osiowy walca jest prostokatem o przekatnej 13 i boku odpowiadajacym wysokości 12.
Oblicz V i Pc walca.
12 gru 18:13
O:: no to r=2,5
12 gru 18:15
O:: Pc=2πr(r+H)
V=πr2H
12 gru 18:17
dana78: dziekuje
12 gru 18:31
O:: prosze
12 gru 18:36
daras: i na końcu dopiero dowiadujemy się jak była treść zadania,
z tym nie poradziłby sobie nawe Herkules Poirote
12 gru 20:43