Pochodna+całka
bezendu:
Pochodna (kombinacje alpejskie )
sprawdzi ktoś ?
y=x
2−In(In(cosx))
y'=(x
2)−(In(In(cosx)))'
| | 1 | | 1 | |
y'=2x− |
| * |
| *(−sinx) |
| | In(cosx) | | cosx | |
Ma ktoś jakiś ciekawy zbiór z dużą ilością podobnych pochodnych+całek ?
Zadania info i zadania z internetu mam zrobione ?
12 gru 15:54
bezendu:
Chodzi oczywiście o pochodne funkcji złożonych
12 gru 16:00
jakubs: W zbiorku Krysickiego jest sporo pochodnych, uczyłem się tylko z tego zbiorku i z kolosa miałem
max pkt.
Pochodna dobrze obliczona
12 gru 16:09
コヌラッド: | | sin x | |
dobrze, można jeszcze zamienić |
| na tg x |
| | cos x | |
tylko co to za metoda pisana ln przez duże "i" zamiast małego "L" ?
12 gru 16:12
bezendu:
Etam
12 gru 16:15
jerey: x
xx
pewnie już ją liczyłeś
12 gru 19:30
bezendu:
Tak i choinkę również
12 gru 20:01