matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
monotoniczność
mati:
a
n
=25
n
/ (3
n+1
*(n+2)!)
12 gru 14:51
dhl:
a
n+1
25
n+1
3
n+1
*(n+2)!
=
*
=
a
n
3
n+2
*(n+3)!
25
n
25
=
3(n+3)
i sprawdź dla jakich n iloraz jest większy od 1
12 gru 15:19
pomocnik:
a
n+1
Policz
i wyciągnij wnioski
a
n
12 gru 15:19