twierdzenie talesa
Mirka 9:
witam
mam zastosować odwrotność do tego działania proszę o sprawdzenie.
x x
−−− = −−−−−
4 20
4x = 20
20
−−−
4 tak i inaczej? nie wiem
18 lis 20:44
Mirka 9: Basiu lub Eto wytłumaczcie bardzo mi zależy



na tym
18 lis 20:49
Mirka 9: jest ktoś to to sprawdzi? plis
18 lis 21:08
Mirka 9: trójkąt jest odwrotny a działanie



bez zmian
18 lis 21:40
Mirka 9: ∧cos takiego taki rysunek tyko wiekszy
18 lis 21:50
Mirka 9: ∧cos takiego taki rysunek tyko większy
18 lis 21:50
18 lis 21:53
18 lis 21:53
Mira9: △( miniaturka trójkąta)
X X 20
−−−−= −−− 4x *20 x −−−− proszę o sprawdzenie to ma być działanie z tw. Talesa
4 20 4
Dobrze zrobione czy nie? jaki ma być rysunek.
Za pomoc dzięki.
To było na zadanie
19 lis 11:23
BiebrzaFun : tak naprawdę ,to nie wiadomo o co Ci chodzi,po co Δ?
19 lis 11:32
Mira9:
x x miniaturka △ zastosować trzeba twierdzenie Talesa
−−−− −−−
4 20
trzeba pomnożyć . 4x* 20x
20/4



dziekuje
19 lis 11:35
Mira9: aha to jak to mam rozwiązać?
19 lis 11:48
Mira9: taki ma być trójkąt z wierzchołkiem A
19 lis 11:49
19 lis 12:00
Mira9: proszę kogokolwiek z pomagających
19 lis 12:02