oblicz średnią i niepewność średniej z prawa propagacji
Kasia: Mamy napięcie U10:53,105,157,209,260 oraz U20:50,100,150,200,250 wyznaczamy przekłądnię
transformatora K=u10/u20
Kolejno K: 1,06;1,05;1,05;1,05;1,04
Wyznaczamy wartość średnią K=1,05
i teraz już mam schody:Korzystając z prawa propagacji oblicz niepewność pomiaru.
Mam jeszcze napisane:Można wykorzystać program Matex i wyniki obliczeń K dopasować do funkcji
y=a. Wartość a to Kśr, a niepewność a to niepewność pomiaru(nie mam tego programu, wiec nie
umiem sie tym sposiłkować)
12 gru 11:46
pomoc z fizyki GG:40557201: fizyka.pisz.pl
12 gru 12:26
Kasia: no ale tam sie nikt nie odzywa, może ktoś z was wie
12 gru 15:25