zadanko
fifi: Od czwartej części wyrażenia 8a (a2− ab) odejmij dwukrotność wyrażenia b(−a−a2 ) a następnie
oblicz wartość liczbową otrzymanego wyrażenia dla
a= −13
b= −19
pomocy:(
18 lis 20:38
Eta:
Co w tym zad. takiego trudnego?.......
14*8a(a2−ab) − 2* b(−a−a2) = 2a(a2−ab)−2b(−a−a2)=
=2a3−2a2b +2ab + 2a2b = 2a3 +2ab= 2a( a2+b)
teraz podstawiając :
2*(−13)*( 19 − 19)= −23* 0 = 0
18 lis 21:10
fifi: w tym trudnego że nie mam już siły na matmę ale dziekuję za pomoc

pozdro
18 lis 21:12
Eta:
18 lis 21:13
s: s
2 gru 12:48
s: αβ
2 gru 12:55
heh ;*: ⇔⇒→←
2 gru 18:51
KoKos. : - 3:
Krystian <3
4ever !
; ***
2 gru 18:52
Kaaaixs: To zadanie zrobiłeś żle
3 gru 21:36
Kaaaixs:
3 gru 21:37
Mistrz: Jestem rudy
12 gru 17:53
POLICJA : eta jesteś pro
18 gru 18:59
fajnsoc: rudy jestem nie ty
11 sty 11:20