karty
niewiem: Z talii 52 kart losujemy bez zwracania dwie karty. Jakie jest prawdopodobieństwo wylosowania
przynajmniej jednego pika?
12 gru 10:08
J:
A' − zdarzenie przeciwne , nie wylosowano pika
| | IAI | |
P(A') = |
| i P(A) = 1 − P(A') |
| | IΩI | |
12 gru 10:22
daras: już wiesz ?
12 gru 10:34
niewiem: 25%

? a jakie że obie będą pikami?
12 gru 11:10
12 gru 11:33
niewiem: a dlaczego muszę liczyć prawdopodobieństwo zdarzenia przeciwnego? bo jeśli dobrze licze to w
pierwszym P(A') wychodzi 71%? a P(A)= 29%
a w drugim 25% ?:
co mi trochę nie pasuje... pewnie coś źle podstawiam?
Czy jakieś głupoty robię?
12 gru 11:54
J:
.. nie musisz, ale jest dużo jest dużo prościej ...
12 gru 11:55
niewiem: a co robię źle że mi takie wyniki wychodzą?
12 gru 12:04