12 gru 00:18
Beforeu: Albo przynajmniej jakie muszą być warunki
12 gru 00:25
Beforeu: Z L2 Wypisac wektro kierunkowy
a z L1 obliczyc iloczyn wektorowy v1 i v2 odzczytanych z postaci krawedziowej i wtedy
otrzymamm drugi wektor kierunkowy
No i co z tymi wektorami ?
12 gru 00:46
Beforeu: Muszą być równe ?
12 gru 00:48
Beforeu: u = [1,−1,−1]
v=[−1,1,1]
u* (−1) = v ⇒ Proste są równoległe
12 gru 00:52
12 gru 01:17
Beforeu: Prosze o sprawdzenie
12 gru 01:20
Beforeu: Eta

?
12 gru 01:22
Mila:
Równanie parametryczne prostej L1: ( potrafisz znaleźć?)
L1:
x1=1−t
x2=1+t
x3=t, t∊R
k1→=[−1,1,1] wektor kierunkowy L1 jest równoległy do wektora kierunkowego prostej L2:
k2→=[1,−1,−1]⇔L1||L2
A=(1,1,0)∊L1
B=(2,3,2)∊L2
dalej poradzisz sobie?
12 gru 16:49