matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodna
Klaudia:
Jak obliczyć pochodną z y=2
3
x
? Z góry dziękuje za pomoc
12 gru 00:01
Eta:
(a
x
)
'
=a
x
*lna y= 8
x
to y
'
=........
12 gru 00:03
Klaudia:
y=2
3
x
ln2?
12 gru 00:05