matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Obliczyć pochodną:
Damek:
lnx
f(x)=3 do potęgi
e
x
11 gru 23:26
M:
17 sie 06:03
#k:
lnx
(3
lnx/e
x
)'= ln(3)*3
lnx/e
x
*(
)'=
e
x
(1/x)*e
x
−lnx*e
x
=ln(3)*3
lnx/e
x
*
(e
x
)
2
18 sie 22:11