.
Janek: Mógłby ktoś powiedzieć gdzie robie błąd bo wynik sie nie zgadza ?
∫ e
−2xsin4x=
u= e
−2x v'=sin4x
u'= −2e
−2x v= −
14cos4x
= −
14e
−2xcos4x −∫−2e
−2x * (−
14cos4x) = −
14e
−2xcos4x −
12
∫e
−2xcos4x=
u=e
−2x v'=cos4x
u'=−2e
−2x v=
14sin4x
=−
14e
−2xcos4x −
12(e
−2x*(
14sin4x) −∫ −2e
−2x *(
14sin4x=
=−
14e
−2xcos4x −
18e
−2xsin4x +
12∫ e
−2xsin4x
∫ e
−2xsin4x=−
14e
−2xcos4x −
18e
−2xsin4x +
12∫ e
−2xsin4x
∫ e
−2xsin4x=2(−
14e
−2xcos4x −
18e
−2xsin4x)
liczyłem to 2 razy i nie zgadza sie z odpowiedziami

czy jest ktoś w stanie znaleźć tu błąd ?