rownanie
Kinia: Ile rozwiązań ma równanie (x−1)(x−2)(x−3)(x−4) + 1 = 0
11 gru 23:03
Eta:
(x−1)(x−2)(x−3)(x−4)+1=0 ⇔(x2−5x+3)2=0 ⇒ x2−5x+3=0 , Δ>0
2 rozwiązania w zbiorze R
11 gru 23:10
Eta:
Sorry pomyłka

...⇔ (x
2−5x+
5)
2=0
11 gru 23:22
Eta:
Pokażę rozwiązanie:
(x−1)(x−4)= x2−5x+4 i (x−2)(x−3)= x2−5x+6
to x2−5x+6= x2−5x+4 +2
.... ⇔ (x2−5x+4)[(x2−5x+4)+2)+1=0
(x2−5x+4)2+2(x2−5x+4)+1=0
(x2−5x+4+1)2=0
(x2−5x+5)2=0
x2−5x+5=0 , Δ>0 ................
11 gru 23:26
Eta:
I co Kinia ? żyjesz? i rozumiesz to co napisałam ?
11 gru 23:31
Eta:
No i masz Ci los
Kinia ma to w .........
11 gru 23:54
Kinia: Przepraszam Eta, wczoraj padlam już, ale juz zanalizowalam i chyba rozumiem, choć ciężko troche
to rozwiązać. Przykład na kombinowanie. Dziekuje za pomoc
12 gru 06:33
Gray: Eta, Takich zadań nie rozwiązuje się w 7 minut. Jeżeli myślisz, że podanie takiego
rozwiązania tego zadania wystarczy, to jesteś w błędzie... Musisz się wytłumaczyć: jak na to
wpadłaś?
12 gru 10:08
Eta:
lata praktyki 
...i tyle
12 gru 14:24
Gray: Jesteś zbyt młoda by pisać "lata praktyki"
12 gru 18:09
daras: to
Eta jest młoda
12 gru 18:20
Eta:
12 gru 19:18
Gray: Każdy wie, że
Eta jest młodą, doświadczoną, średniego wzrostu wysoką brunetką o uroczych,
kruczoczarnych, opadających na ramiona blond lokach, której głębokie niebieskie oczy wyrażają
swym zielonym odcieniem jedno... Uwielbiam matematykę!
12 gru 22:01
52: Chwila,
Eta nie jest w liceum

? Tyle razy to było pisane na forum
12 gru 22:04
Eta:
Hehe

Wszystkie założenia są zbędne, ostatnie zdanie, to
pewnik 
Miłego wieczoru
12 gru 22:09
Lukas:
Grey jedno sprostowanie wysoka brunetka 176cm wzrostu i piwne oczy

To jest
Eta
12 gru 22:44
daras: no tak , gdyby była stara to nie umiałaby
12 gru 22:55
bezendu:
@daras usunęli nasz posty więc tutaj
12 gru 22:59
Gray: Net reality − każdy ma swoją
Etę
13 gru 09:34