twierdzenie talesa
Mirka 9: Witam,
mam taki dylemat. trzeba zastosować odwrotność tego działania i nic.Taki mam przykład. Co
dalej? Pustka. Dziękuje za objaśnienie tego przykładu
x x
−−− ;−− −
4 20
4x =20
18 lis 20:34
Mirka 9: Pomożecie ? litości zerknijcie i powiedzcie ze chociaż dobrze, czy źle


!
18 lis 21:20
Basia:
czy to ma być
x4:x20
jeśli tak to:
podzielić przez ułamek znaczy pomnożyć przez jego odwrotność
= x4*20x = 5
18 lis 21:28
Mirka 9: nie podzielić. napsalam to sorry tylko zastosować tw.Talesa trójkąt jest odwrotny a tu nie
idzie narysować podaj chodzi ac wskazówkę
18 lis 21:36
Mirka 9: nie podzielić. napsalam to sorry tylko zastosować tw.Talesa trójkąt jest odwrotny a tu nie
idzie narysować podaj chodzi ac wskazówkę
18 lis 21:36
Mirka 9: cos str ciężko chodzi

1
18 lis 21:38