Obliczcie mi to rownanie ale nie sam wynik tylko po kolei co i jak bo albo jeste
Stolnik: Obliczcie mi to rownanie ale nie sam wynik tylko po kolei co i jak bo albo jestem idiota albo
nie funkcjonuje juz dzisiaj normalnie
xy=60
(x−1)(y+0,1)=60
11 gru 22:31
O:: xy+0,1x−y−0,1=60
60+0,1x−y−0,1=60
0,1x−y=0,1
y=0,1x−0,1
11 gru 22:37
Mila:
(1) xy=60
(x−1)(y+0,1)=60⇔
(x−1)(y+0,1)=xy
xy+0,1x−y−0,1=xy⇔
y=0,1x−0,1
Podstawiam do (1)
x*(0,1x−0,1)=60
0,1x
2−0,1x−60=0 /*10
x
2−x−600=0
Δ=1+2400=2401
√2401=49
x=−24 lub x=25
============
11 gru 22:46