matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomocyyy
Pawelzor:
F(x) = 4−(x−2)
2
przekształcić to na uncję w postaci ogólnej. Nie wiem co robię złe ale wychodzi mi zły wynik
11 gru 22:12
irena_1:
F(x)=4−(x−2)
2
=4−(x
2
−4x+4)=4−x
2
+4x−4=−x
2
+4x
11 gru 22:16