matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz pochodną
Damek:
Oblicz pochodną: 12 _______ ln(x
2
+1)
11 gru 21:59
Lukas:
y=U{12}{In(x
2
+1){
12(In(x
2
+1)'
y'=
(In(x
2
+1))
2
1
12(
)*(x
2
+1)'
x
2
+1
y'=
(In(x
2
))
2
24x
x
2
+1
y'=
(In(x
2
+1))
2
11 gru 22:14
lol:
y = 12*(ln(x
2
+1))
−1
2x
y' = −12*(ln(x
2
+1))
−2
*
x
2
+1
11 gru 22:19