matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Liczby rzeczywiste
Bartek:
Dane są liczby: x=2
8
√
3
+6
i y=2
4
√
3
+5
. Wówczas y=...
11 gru 21:52
O::
x=(2
√
3
)
8
*2
6
x*2
−6
=(2
√
3
)
8
11 gru 22:09
O::
oblicz 2
√
3
wstaw do y przekształconego w ten sam sposób
11 gru 22:10