logarytmy
Lillciaa: Oblicz: a)log100
b)log 0,1
c)log
28
d)log
2p{2
f) log
4400− 2log
45
proszę o pomoc i wytłumaczenie
11 gru 21:47
O:: logab=c ; ac=b
log tj log10
11 gru 21:49
Janek191:
a) log 100 = 2, bo 10
2 = 100
| | 1 | |
b) log 0,1 = − 1, bo 10−1 = |
| |
| | 10 | |
c) log
2 8 = 3, bo 2
3 = 8
d)
| | 1 | |
log 2 √2 = |
| , bo 20,5 = √2 |
| | 2 | |
e)
f)
| | 400 | |
log4 400 − 2 log4 5 = log4 400 − log4 52 = log4 |
| = log4 16 = 2 |
| | 25 | |
11 gru 23:57
Eta:
No i
Janek odrobił lekcje za "lenia"

w nagrodę
12 gru 00:00